mandag den 13. juni 2011

Sushi

Faldt lige over de her billeder fra vores sushi aften. Vi lavede alt fra bunden selv. Det kan måske give jer lidt inspiration til hvad man kan finde på...

 Sesam ruller :

 Det dækkede bord. Hver med sin egen lille soya skål.
 Vi fik forskellige slags øl til. Både mørke og lyse!
 Rose lavet af farvet ingefær.



Det smagte helt fantastisk, og jeg kan faktisk slet ikke huske hvor mange forskellige ting vi prøvede af. Men det er helt sikkert værd at prøve, og det er absolut ikke sidste gang vi har lavet det. Det er overhovedet ikke svært at begive sig ud i sushi verdenen. Man skal lige have styr på riskogningen, hvis er en proces i sig selv, men det er kun fantasien der sætter grænser når det gælder påfund af indhold. Ideen til at prøve fik vi efter et besøg på Goma i Odense, hvilket var en god oplevelse. Vi fik en 7 retters menu, hvor vi efter vores mening fik en guided tur gennem japansk kogekunst. Det var fantastisk at sidde i restauranten, og se hvordan de lavede maden i køkkenet. Og så er sushi jo bare en fryd for øjet. Se mere om restauranten her: http://www.goma.nu/

Så er min mad gået online!

Så er jeg endelig i gang med det her bloggeri. Jeg lavede en forret igår, lidt fra egen fantasi.

Vannamei rejer i tempuradej med avocado

2 pers.

200 g vannamei rejer
 ½ pose tempura dej
1 avacado

Dressing:
1 rødløg
1-2 tsk HP sauce
salt og peber
1,5 dl creme fraiche (jeg brugte 6 %)

Dej:
½ pose Tempuradej røres op med 125 ml vand.
(følg opskriften bag på pakken)
Jeg lavede en halv portion til os 2.

Rejerne dyppes i dejen, og kommes i frituregryden til de er gyldne.


Rejer og tempura dej:



Dyppes i frituren:


Snit rødløget fint og bland ingredienserne sammen. Smag til med salt og peber. Jeg brugte HP BBQ sauce med honning, men du kan sagtens bruge en ganske almindelig HP sauce.




Skræl og halver avocadoen. Skær den til en vifte ved at snitte fra den brede ende og ind mod den smalle ende, uden at skære helt igennem.

Læg lidt dressing på tallerkenen. Læg avocadoen som en vifte, og kom derefter rejerne ovenpå avocadoen.

Og vupti! en lækker og nem forret.