onsdag den 15. juni 2011

Flæske smæske æggekage

Min dejlige mand sukkede efter at overtage køkkenet, for en enkelt aften. Og det burde jeg nok lade ham gøre oftere med det lækre resultat han leverede.

Han fandt kogebogen - "Olsen den skaldede kok - mad med saft og kraft" - ned fra hylden og gik straks i gang med en rigtig herre ret..

Flæskeæggekage med kartofler og purløg

Til 4 pers.

400 g røget flæsk i skiver
1/4 kg kartofler
10 æg (ja det er mange)
2 dl mælk ( han brugte minimælk)
3-4 tomater
salt og peber
4 skiver godt rugbrød
1 bdt purløg
dijonsennep

Forvarm ovnen til 200 grader

Begynd med at koge kartoflerne. Bank flæsket og salt det let. Steg det sprødt på panden. Imens skærer du de kogte kartofler i tern. Smid endelig ikke fedtet fra flæsket væk, det skal nemlig bruges til at riste kartoffelternene i. Husk at krydre kartoflerne med salt og peber.

Mens kartoflerne er på panden, slås æggene ud i en skål og piskes sammen med mælken, salt og peber. Hæld derefter blandingen over kartoflerne, og stil panden ind i den forvarmede ovn. Når æggemassen er stivnet, men ikke brun, tages panden ud igen. På æggekagen fordeler du herefter tomater (evt. cherrytomater) i skiver og det stegte flæsk. Panden stilles tilbage i ovnen og bager ca. 15 min indtil æggekagen er fast og har en fin brun overflade.

Server i panden med skåret purløg (vi brugte forårsløg), da vi ikke havde andet), rugbrød og sennep. Som det fremgår alt for tydeligt på billedet, skulle der serveres øl og snaps til. Vi fik Ale nr 16 til fra Refsvindinge Bryggeri, som uden tvivl er verdens bedste øl :) Jeg drikker sjældent øl, men når det nu skal være, så skal det også være noget ordentligt. Den kan varmt anbefales!