fredag den 24. juni 2011

Verdens "bedst ste ste" tomatsuppe


Havde simpelthen så mange tomater liggende, som bare skulle udryddes. Familien herhjemme er ellers ikke så meget for tomatsuppe, men den her var et stort hit.

Jeg brugte: 1 løg, 1 hvidløgsfed, basilikum, de tomater jeg havde liggende (tror der var ca. 6 blommetomater og 1 bk cherrytomater), 1 ds hakkede tomater, 1 tsk rød chilipasta, 2 spsk æbleeddike, 1 spsk sukker,  6 dl vand og en hønseboullionterning og endelig 2 dl madlavningsfløde.

Svits finthakket løg og hakket hvidløg med tørret basilikum. Skær tomaterne i stykker og kom i gryden. Lad det koge lidt og kom dåsetomaterne i. Kom resten i (undtagen fløden) og lad det koge i 10 min. Blend med en stavblender, til suppen bliver helt flydende og rund af med fløden. Varm op og server!

Det smager så lækkert med groft flüte til og evt. lidt pasta i. Det er ikke sidste gang jeg har lavet det, fik jeg strenge ordre om fra den kære familie. En dejlig måde at få tomater i Noah ( på 2 år og 3 mdr), som ellers overhovedet ikke gider tomater...
Nå jeg må videre, da jeg er i gang med de store forberedelser til familiefest i morgen... Det skal laves 3 retter til 20 personer, og jeg har besluttet mig for at lave opskriften fra "Det søde liv" nemlig chokolademousse med pistacie/appelsin krokant til dessert, så jeg er spændt på om det lykkedes for amatør konditoren her :) Der kommer billeder en anden dag...