torsdag den 16. juni 2011

Burgerboller med slaw i!




50 g gær opløses i 3 dl lunkent vand. Tilsæt 1 kn. spids salt og 1 spsk olie. Tilsæt 2 spsk pesto og revet gulerod (kan sagtens undværes, men gir' lige det sidste til bollerne).


Hæld 50 g rugmel eller grahamsmel, og halvdelen af hvedemelet (200 g) i skålen og rør det godt sammen. Hæld mere mel i  (ca. 200 g) lidt efter lidt. Ældt dejen godt, og gerne i en køkkenmaskine.


Lav 10 (jeg lavede 5 kæmpe store) boller der er flade de skal være omkring 1 cm høje. sæt dem på bagepladen læg viskestykket over dem, og lad dem så hæve et lunt sted i ca. ½ time.


Pensl bollerne med pisket æg, og drys dem bagefter med havregryn.


Bag bollerne midt i ovnen i 200-225 grader i ca. 12 min. så er de klar til at spises. De smager helt vildt godt, og bliver luftige. Jeg køber aldrig færdigkøbte burgerboller, for det er næsten nemmere at bage dem selv, end at tage dem ned fra hylden i supermarkedet. Og så smager de altså bare 1000 gange bedre. Igår blev fyldet: Bøffer af hakket oksekød med en skive ost, salat, rødløg, pesto, burgerdressing (færdigkøbt, fy ha), tomater, agurk og bacon....


Ingen kommentarer:

Send en kommentar