Jeg faldt over en forret som jeg bare måtte prøve, og den lavede jeg så her til aften. Jeg fik ideen fra http://www.dk-kogebogen.dk/opskrift2/visopskrift-festmad.php?id=1313, og så tilføjede jeg lige lidt detaljer :)
Her kommer opskriften:
1 rulle butterdej
1 bundt dild
æg til pensling
Creme:
50 g Fromage Frais
½ spsk revet peberrod
Salt og peber
½ dl piskefløde
100 g røget laks
100 g hel parmesan
Butterdejspladerne rulles ud og lægges sammen til en størrelse af ca 20 x 36. Butterdejen pensles med sammenpisket æg, og dilden fordeles over.
Butterdejen rulles sammen til en tyk pølse ca 20 cm og skæres i ca 1 cm tykke skiver. Sneglene lægges på bagepapir på en plade og trykkes let sammen og pensles med æg.
Bages i ovnen i ca 14 minutter ved 200 grader og afkøles.
Til cremen røres fromage frais og peberrod sammen, og smages til med salt og peber. Fløden piskes til blødt skum, og vendes i cremen.
Parmesanosten rives fint i et tyndt lag på bagepapir og bages sprødt i ovnen 6 min. ved 180°C. Hold øje med at osten ikke tager farve, da den så bliver bitter. Når osten er afkølet, kan den tages af bagepapiret og brækkes i store flager.
Sneglene lægges sammen to og to med peberrodscreme og røget laks. Pynt som du syntes enten på fad eller portionsvis.
Og sådan blev resultatet... Det smagte super godt, og det kan helt sikkert laves til gæster og til en fest. Og så er det jo bare nemt at lave...
Efter maden skulle jeg lige ud i jordbærbedet og "snuse", og så var aftenens resultat:
Det tryllede vi lige om til en hurtig dessert, med lidt pisket vanille skum:Det var lidt for idag, og nu skal der slappes af! (hov det rimede :)
Hvor ser det flot ud!! :-)
SvarSletMange hilsner
Birthe
Hej Birthe,
SvarSletTak for det :) Og skønt at det er super nemt at lave!
Mvh Rikke