fredag den 24. juni 2011

Verdens "bedst ste ste" tomatsuppe


Havde simpelthen så mange tomater liggende, som bare skulle udryddes. Familien herhjemme er ellers ikke så meget for tomatsuppe, men den her var et stort hit.

Jeg brugte: 1 løg, 1 hvidløgsfed, basilikum, de tomater jeg havde liggende (tror der var ca. 6 blommetomater og 1 bk cherrytomater), 1 ds hakkede tomater, 1 tsk rød chilipasta, 2 spsk æbleeddike, 1 spsk sukker,  6 dl vand og en hønseboullionterning og endelig 2 dl madlavningsfløde.

Svits finthakket løg og hakket hvidløg med tørret basilikum. Skær tomaterne i stykker og kom i gryden. Lad det koge lidt og kom dåsetomaterne i. Kom resten i (undtagen fløden) og lad det koge i 10 min. Blend med en stavblender, til suppen bliver helt flydende og rund af med fløden. Varm op og server!

Det smager så lækkert med groft flüte til og evt. lidt pasta i. Det er ikke sidste gang jeg har lavet det, fik jeg strenge ordre om fra den kære familie. En dejlig måde at få tomater i Noah ( på 2 år og 3 mdr), som ellers overhovedet ikke gider tomater...
Nå jeg må videre, da jeg er i gang med de store forberedelser til familiefest i morgen... Det skal laves 3 retter til 20 personer, og jeg har besluttet mig for at lave opskriften fra "Det søde liv" nemlig chokolademousse med pistacie/appelsin krokant til dessert, så jeg er spændt på om det lykkedes for amatør konditoren her :) Der kommer billeder en anden dag...

torsdag den 23. juni 2011

Noah's livret!




Idag stod den på Noah's livret.. "muslinger" med kødsauce

Jeg brugte Urtekrams fuldkornsmuslinger (de er såå gode og så mætter de dejligt :))

500 g oksekød
1 ds hakkede tomater
1 løg
lidt olie
1-2 gulerod
1 peberfrugt (du bestemmer selv farven)
oregano og timean efter smag

Pasta fx muslinger

Frisk revet parmesan

Svits løgene i olien og brun kødet. Resten af ingredienser kommes i (undtagen muslingerne) og lad retten simre helst i flere timer, hvis du har tid...

Retten blandes med pastaen og frisk parmesan drysses over. Pynt evt. med friske basilikum blade.

torsdag den 16. juni 2011

Burgerboller med slaw i!




50 g gær opløses i 3 dl lunkent vand. Tilsæt 1 kn. spids salt og 1 spsk olie. Tilsæt 2 spsk pesto og revet gulerod (kan sagtens undværes, men gir' lige det sidste til bollerne).


Hæld 50 g rugmel eller grahamsmel, og halvdelen af hvedemelet (200 g) i skålen og rør det godt sammen. Hæld mere mel i  (ca. 200 g) lidt efter lidt. Ældt dejen godt, og gerne i en køkkenmaskine.


Lav 10 (jeg lavede 5 kæmpe store) boller der er flade de skal være omkring 1 cm høje. sæt dem på bagepladen læg viskestykket over dem, og lad dem så hæve et lunt sted i ca. ½ time.


Pensl bollerne med pisket æg, og drys dem bagefter med havregryn.


Bag bollerne midt i ovnen i 200-225 grader i ca. 12 min. så er de klar til at spises. De smager helt vildt godt, og bliver luftige. Jeg køber aldrig færdigkøbte burgerboller, for det er næsten nemmere at bage dem selv, end at tage dem ned fra hylden i supermarkedet. Og så smager de altså bare 1000 gange bedre. Igår blev fyldet: Bøffer af hakket oksekød med en skive ost, salat, rødløg, pesto, burgerdressing (færdigkøbt, fy ha), tomater, agurk og bacon....


Smoothie/strawberry


I øjeblikket går vi og maler vores nye garage. Det blev altså pludselig for varmt, og jeg fik lyst til en smoothie. Idag blev det friske og frosne jordbær, kæmpenatlysolie, rismælk og havregryn blendet sammen til en dejlig læskende drik... Dagens redning :) 

onsdag den 15. juni 2011

Flæske smæske æggekage

Min dejlige mand sukkede efter at overtage køkkenet, for en enkelt aften. Og det burde jeg nok lade ham gøre oftere med det lækre resultat han leverede.

Han fandt kogebogen - "Olsen den skaldede kok - mad med saft og kraft" - ned fra hylden og gik straks i gang med en rigtig herre ret..

Flæskeæggekage med kartofler og purløg

Til 4 pers.

400 g røget flæsk i skiver
1/4 kg kartofler
10 æg (ja det er mange)
2 dl mælk ( han brugte minimælk)
3-4 tomater
salt og peber
4 skiver godt rugbrød
1 bdt purløg
dijonsennep

Forvarm ovnen til 200 grader

Begynd med at koge kartoflerne. Bank flæsket og salt det let. Steg det sprødt på panden. Imens skærer du de kogte kartofler i tern. Smid endelig ikke fedtet fra flæsket væk, det skal nemlig bruges til at riste kartoffelternene i. Husk at krydre kartoflerne med salt og peber.

Mens kartoflerne er på panden, slås æggene ud i en skål og piskes sammen med mælken, salt og peber. Hæld derefter blandingen over kartoflerne, og stil panden ind i den forvarmede ovn. Når æggemassen er stivnet, men ikke brun, tages panden ud igen. På æggekagen fordeler du herefter tomater (evt. cherrytomater) i skiver og det stegte flæsk. Panden stilles tilbage i ovnen og bager ca. 15 min indtil æggekagen er fast og har en fin brun overflade.

Server i panden med skåret purløg (vi brugte forårsløg), da vi ikke havde andet), rugbrød og sennep. Som det fremgår alt for tydeligt på billedet, skulle der serveres øl og snaps til. Vi fik Ale nr 16 til fra Refsvindinge Bryggeri, som uden tvivl er verdens bedste øl :) Jeg drikker sjældent øl, men når det nu skal være, så skal det også være noget ordentligt. Den kan varmt anbefales!


tirsdag den 14. juni 2011

Snegle prøve!

Min kære mand og jeg har snart bryllupsdag, og i den forbindelse holder vi en lille fest for den nærmeste familie. Jeg laver nærmest ikke andet i øjeblikket end kigge på nettet, og i blade for at finde nogle vildt spændende opskrifter på noget lækkert og nemt ,som vi kan servere til festen.

Jeg faldt over en forret som jeg bare måtte prøve, og den lavede jeg så her til aften. Jeg fik ideen fra http://www.dk-kogebogen.dk/opskrift2/visopskrift-festmad.php?id=1313, og så tilføjede jeg lige lidt detaljer :)

Her kommer opskriften:

1 rulle butterdej
1 bundt dild
æg til pensling

Creme:

50 g Fromage Frais
½ spsk revet peberrod
Salt og peber
½ dl piskefløde

100 g røget laks

100 g hel parmesan

Butterdejspladerne rulles ud og lægges sammen til en størrelse af ca 20 x 36. Butterdejen pensles med sammenpisket æg, og dilden fordeles over.




Butterdejen rulles sammen til en tyk pølse ca 20 cm og skæres i ca 1 cm tykke skiver. Sneglene lægges på bagepapir på en plade og trykkes let sammen og pensles med æg.




Bages i ovnen i ca 14 minutter ved 200 grader og afkøles.

Til cremen røres fromage frais og peberrod sammen, og smages til med salt og peber. Fløden piskes til blødt skum, og vendes i cremen.





Parmesanosten rives fint i et tyndt lag på bagepapir og bages sprødt i ovnen 6 min. ved 180°C. Hold øje med at osten ikke tager farve, da den så bliver bitter. Når osten er afkølet, kan den tages af bagepapiret og brækkes i store flager.

Sneglene lægges sammen to og to med peberrodscreme og røget laks. Pynt som du syntes enten på fad eller portionsvis.



Og sådan blev resultatet... Det smagte super godt, og det kan helt sikkert laves til gæster og til en fest. Og så er det jo bare nemt at lave...


Efter maden skulle jeg lige ud i jordbærbedet og "snuse", og så var aftenens resultat:
Det tryllede vi lige om til en hurtig dessert, med lidt pisket vanille skum:

Det var lidt for idag, og nu skal der slappes af! (hov det rimede :)

mandag den 13. juni 2011

Sushi

Faldt lige over de her billeder fra vores sushi aften. Vi lavede alt fra bunden selv. Det kan måske give jer lidt inspiration til hvad man kan finde på...

 Sesam ruller :

 Det dækkede bord. Hver med sin egen lille soya skål.
 Vi fik forskellige slags øl til. Både mørke og lyse!
 Rose lavet af farvet ingefær.



Det smagte helt fantastisk, og jeg kan faktisk slet ikke huske hvor mange forskellige ting vi prøvede af. Men det er helt sikkert værd at prøve, og det er absolut ikke sidste gang vi har lavet det. Det er overhovedet ikke svært at begive sig ud i sushi verdenen. Man skal lige have styr på riskogningen, hvis er en proces i sig selv, men det er kun fantasien der sætter grænser når det gælder påfund af indhold. Ideen til at prøve fik vi efter et besøg på Goma i Odense, hvilket var en god oplevelse. Vi fik en 7 retters menu, hvor vi efter vores mening fik en guided tur gennem japansk kogekunst. Det var fantastisk at sidde i restauranten, og se hvordan de lavede maden i køkkenet. Og så er sushi jo bare en fryd for øjet. Se mere om restauranten her: http://www.goma.nu/

Så er min mad gået online!

Så er jeg endelig i gang med det her bloggeri. Jeg lavede en forret igår, lidt fra egen fantasi.

Vannamei rejer i tempuradej med avocado

2 pers.

200 g vannamei rejer
 ½ pose tempura dej
1 avacado

Dressing:
1 rødløg
1-2 tsk HP sauce
salt og peber
1,5 dl creme fraiche (jeg brugte 6 %)

Dej:
½ pose Tempuradej røres op med 125 ml vand.
(følg opskriften bag på pakken)
Jeg lavede en halv portion til os 2.

Rejerne dyppes i dejen, og kommes i frituregryden til de er gyldne.


Rejer og tempura dej:



Dyppes i frituren:


Snit rødløget fint og bland ingredienserne sammen. Smag til med salt og peber. Jeg brugte HP BBQ sauce med honning, men du kan sagtens bruge en ganske almindelig HP sauce.




Skræl og halver avocadoen. Skær den til en vifte ved at snitte fra den brede ende og ind mod den smalle ende, uden at skære helt igennem.

Læg lidt dressing på tallerkenen. Læg avocadoen som en vifte, og kom derefter rejerne ovenpå avocadoen.

Og vupti! en lækker og nem forret.